Function Disabled

Book Online

* Please Fill Required Fields *

Suffocation-Belphegor-Hate in Athens: The Ultimate Black Death experience!

News / No Comment / 8 marzo, 2020

 Ήρθαν, έπαιξαν και έφυγαν, έτσι ήταν η περιοδεία Europe Under Black Death Metal Fire II με τους Σουηδούς Carnosus με τον αρκετά δυνατό ήχο τους, τους Έλληνες Shadowmass που έχουν ήδη πολύ καλές κριτικές στη χώρα, τους πολυαναμενόμενους από τους οπαδούς Hate και φυσικά τους Belphegor και τους Suffocation.

CARNOSUS

Από την ανακοίνωση της συναυλίας τον περασμένο Δεκέμβριο οι οπαδοί ήταν ενθουσιασμένοι, αλλά υπήρχαν αμφιβολίες για το αν η περιοδεία θα περάσει από την Αθήνα εφόσον οι επίσημες σελίδες των συγκροτημάτων δεν είχαν ακόμη ανακοινώσει την Ελλάδα. Η περιοδεία λοιπόν θα περνούσε από αρκετές πόλεις και οι ημερομηνίες έπρεπε να επαναπρογραμματιστούν για την Αθήνα που είχε μπει στο πλάνο την τελευταία στιγμή.

CARNOSUS

Ένας άλλος παράγοντας ανησυχίας ήταν η ακύρωση ορισμένων εκδηλώσεων στην Ελλάδα λόγω του «ιού» που όλοι γνωρίζουμε ήδη, γεγονός το οποίο έκανε τη διοργάνωση, την περιοδεία αλλά και τους οπαδούς να τρέμουν. Και ενώ όλα καλά με το παραπάνω, το λεωφορείο είχε υποστεί κάποια καθυστέρηση από τη Σόφια, όπως είναι φυσιολογικό σε αυτά τα ταξίδια, οπότε έπρεπε να επαναπρογραμματιστεί το soundcheck για να γίνει μόνο από μία ή δύο μπάντες. Ωστόσο, το σημαντικότερο ήταν να αποκατασταθεί το πρόγραμμα και χάρη στη μαγεία του tour manager και των τεχνικών του ήχου, ήταν δυνατό να συνεχιστεί χωρίς σημαντικά προβλήματα.
Οι Σουηδοί CARNOSUS ξεκίνησαν τη νύχτα με 30 λεπτά στη διάθεση τους. Αυτή είναι μια από αυτές τις μπάντες με ένα στερεό και άμεσο ήχο ειδικά για την πιο πρόσφατη παραγωγή του δίσκου τους που ονομάζεται Dogma of the Deceased, ένα ιδιαίτερα συνιστώμενο άλμπουμ για τους θαυμαστές του death metal. Όσο γνωρίζουμε, ήταν η πρώτη τους φορά στην Αθήνα και παρόλα αυτά θα μπορούσατε να δείτε ότι κάποιοι γνώριζαν τη μουσική τους, αλλά και ότι η γενική ατμόσφαιρα ήταν μεγάλη αποδοχή και ενθουσιασμός για τη μουσική τους.
Μπορείτε να τους ακούσετε εδώ ενώ συνεχίζετε να διαβάζετε.

Το δεύτερο συγκρότημα ήταν οι Shadowmass, ένα thrash metal συγκρότημα μουσικών με μεγάλη επιδεξιότητα, μεγάλη ενέργεια και μεγάλη δεξιοτεχνία. Έχουν πλούσιο και ποικίλο ήχο, κάτι πολύ δύσκολο να βρεθεί στο ακραίο metal.
Μας παρουσίασαν πολλά τραγούδια από το ντεμπούτο άλμουμ τους “Shadowmass”. Σταματήστε μερικά λεπτά για να  δείτε το βίντεο ώστε να καταλάβετε για τι μιλάω. 

Ήρθε η ώρα για τους Hate, τους Πολωνούς που δεν χρειάζονται καμία εισαγωγή. Αρκετό καιρό που δεν τους βλέπαμε στη χώρα μας και ήδη άρχιζε να ενοχλεί η τόση αναμονή. Ανέβηκαν στη σκηνή με κάποια προβλήματα στον ήχο, αλλά τίποτα ασυνήθιστο για μια συναυλία.
Άνοιξαν την εμφάνισή τους ανάμεσα σε κραυγές και χειροκροτήματα με το ήδη κλασσικό τους Inthe Burning Gehenna από το άλμπουμ τους Tremendum. Τα κόκκινα φώτα και η δαιμονισμένη φωνή του Adam έκανε την ατμόσφαιρα να μοιάζει αρκετά ζοφερή και καταθλιπτική.
Το δεύτερο τραγούδι ήταν το γνωστό από τους οπαδούς, Sovereign Sanctity, ναι, το ίδιο που χρησιμοποίησαν για μια από τις καλύτερες οπτικοακουστικές παραγωγές σε τεχνικό επίπεδο μέχρι στιγμής.
Συνοψίζοντας, οι Hate εξακολουθούν να είναι ένα συγκρότημα με εξαιρετικά επιθετικό ήχο και αξίζει τον κόπο να τους δούμε ως headlinners στην Ελλάδα για να τους απολαύσουμε ήρεμα, χωρίς βιασύνη και προφανώς με ευρύτερο setlist, οπότε ας ελπίσουμε να επιστρέψουνε σύντομα στη χώρα μας!
Ήταν η σειρά για μια από τις πιο αναμενόμενες μπάντες της νύχτας, τους Belphegor με τα αντιχριστιανικά τους στοιχεία.
Η έντονη μυρωδιά του θυμιάματος και ο χαμηλός φωτισμός έδιναν μια παράξενη ατμόσφαιρα, ειδικά επειδή από το τίποτα αρχίζει να ακούγεται το όμορφο μπαρόκ κομμάτι του γερμανικού συνθέτη Georg Friedrich Handel “Sarabande” το οποίο η μπάντα χρησιμοποιεί ως εισαγωγή για πολλές από τις ζωντανές εμφανίσεις τους.
Τέλος πάντων, ανοίγουν την εμφάνισή τους με το τραγούδι Sanctus Diaboli Confidimus, το νέο κομμάτι του επόμενου άλμπουμ που οι οπαδοί περιμένουν μέσα στο 2020. Συνεχίσαν με το Swinefever – Regent of Pigs από το Totenritual και πάλι από το ίδιο άλμπουμ το The Devils Son. Η νύχτα των Belphegor έκλεισε με το Baphomet το θέμα του πιο πρόσφατου βίντεό τους το οποίο ακόμη και αν δεν είστε οπαδοί θα πρέπει να δείτε. Με την ευκαιρία, μην πείτε σε κανέναν, αλλά αυτό που οι φίλαθλοι δεν γνωρίζουν είναι ότι χρειάζονται πάνω από 5 βαλίτσες και κουτιά για να αποθηκευτούν όλα τα κοστούμια και τα σκηνικά των Αυστριακών, ακόμα και ότι μερικά από τα οστά που βλέπετε στη σκηνή είναι πραγματικά, έτσι αυτοί οι τύποι παίρνουν το έργο τους πολύ σοβαρά, αν και στα παρασκήνια τους αρέσει να περιβάλλονται από τους οπαδούς τους! Ως συμβουλή για τους Έλληνες οπαδούς των Belphegor, αυτοί οι Αυστριακοί αγαπούν τον ημίγλυκο, οπότε αν θέλετε να τους δώσετε ένα δώρο, στείλτε τους ένα καλό μπουκάλι από το καλύτερο ελληνικό κρασί που υπάρχει.
Το κλείσιμο της βραδιάς ήταν με τους Suffocation, το συγκρότημα είχε αρκετά χρόνια χωρίς να έρθει στην Ελλάδα, ήταν προφανές ότι οι οπαδοί τους περίμεναν με προθυμία και ενθουσιασμό.
Οι Suffocation ξεκίνησαν τη νύχτα με το Thrones of Blood, ένα σύγχρονο κλασικό που οι φίλαθλοι γνωρίζουν ήδη πολύ καλά. Ο νέος τραγουδιστής τους, Ricky Myers, έχει μια πολή καλή σκηνική παρουσία και η αλήθεια είναι ότι η μπάντα ακούγεται υπέροχα μαζί του. Το συγκρότημα ήταν πολύ κοντά στο κοινό του, πριν και μετά από την εμφάνισή του και είναι κάτι που ο οπαδός εκτιμά πάντα, ευχαριστούμε για την επίσκεψή!
Υπάρχουν πραγματικά πολλά να πει κανείς γι ‘αυτή τη μπάντα, αλλά πολύ λίγος χρόνος.
Σε αυτή την περίπτωση, είναι οι οπαδοί αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το λόγο, όχι ο δημοσιογράφος.
Κλείνοντας, γενικά η συναυλία ήταν φυσιολογική, με κάποιες ενοχλήσεις στον ήχο, αλλά τίποτα ανησυχητικό. Ο φωτισμός ήταν πολύ καλά κατευθυνόμενος, η συμπεριφορά του κοινού αναστατωμένη αλλά καθώς πρέπει. Το προσωπικό του Temple πολύ επαγγελματικό, bravo Temple! Καλή δουλειά των μέσων ενημέρωσης και των φωτογράφων. Όλοι σχεδόν οι 30 άνθρωποι που πραγματοποίησαν την περιοδεία βοηθήσανε στο να γίνουν όλα στην ώρα τους και καθώς πρέπει. Μια μεγάλη βραδιά που θα θυμόμαστε!
 
Η BLASGARDEN ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ:
MONSTERVILLE, EATMETAL RECORDS, SIRENS RECORDS, THE GOD’S RESTAURANT, TEMPLE,
PHOTOS and collaboration with: @amilcarmn, Afroditi Zaggana, Anastacia Papadaki
Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Leave a reply